fbpx
Online Intervisie volgens Socrates

Algemene praktijk

Online Intervisie volgens Socrates

(32 tickets beschikbaar)

door Marco Swart

21 december
16:00
Bekijk alle data
Online intervisie
Online intervisie
Duur intervisie: 2 uur
€110,00
Boek intervisie
32 Tickets

Online Intervisie volgens Socrates

Intervisie volgen klinkt voor sommigen als een verplichting, maar is eigenlijk gewoon fun! Het voeren van intervisie-gesprekken is als het voeren met elkaar van een open, eerlijk en goed gesprek bij de open haard. Maar waar een goed gesprek bij de open haard en wellicht met een glas alcohol al snel als vanzelf loopt, moeten we daarvoor in het alledaagse leven net wat meer moeite doen.

Anders dan vaak wordt gedacht, is intervisie niet iets wat nog maar enkele jaren bestaat. Het was Socrates die nog voordat onze jaartelling begon op de marktplaats in Athene naam en faam verwierf met zijn speciale methode om tot zuivere en diepgaande gesprekken te komen. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van deze socratische gespreksvoering. Deze methode is in de loop van de eeuwen door anderen verder ontwikkeld en verfijnd.

Als je je bij ons aanmeldt voor het volgen van intervisie mag je rekenen op een eerlijk, zuiver, diepgaand gesprek met elkaar volgens deze klassieke, eeuwenoude methode waar je echt iets aan hebt. De onderwerpen om in te brengen zijn eindeloos en overstijgen specialisaties en rechtsgebieden. Niet het uitwisselen van kennis staat hierin centraal. Wel het verhelderen en het bespiegelen met elkaar van de ingebrachte vraagstukken. Met als doel om dankzij elkaars inbreng samen diepgaande inzichten te verwerven hoe je je beroep als advocaat met nog meer plezier uitoefent.

Ben je er alleen maar op uit om je verplichte punten te halen? Zoek dan liever verder. Ben je bereid om je tijd goed te besteden, om je open te stellen en om daadwerkelijk actief nieuwe inzichten met je collega's te delen? Dan ben je van harte welkom!

Wij zijn erg enthousiast over intervisie als vorm van intercollegiaal overleg, omdat hierin niet zozeer juridische kennisuitwisseling aan de orde komt, maar juist vele andere aspecten die ons beroep als advocaat interessant maken, zoals hoe je met de juiste vorm van communicatie, tactiek en omgang met allerlei uiteenlopende partijen opvallende resultaten kunt behalen. Dat levert verfrissende nieuwe invalshoeken op. Intervisie leidt daarnaast tot effectievere besluitvormingen.

Rond 2005 maakte mr. Marco Swart als advocaat voor de eerste keer kennis met intervisie en volgde hij daarvoor een opleiding bij OSR. Toen de VAAN intervisie verplicht begon te stellen heeft hij bij Dialogue een nieuwe opleiding tot intervisie-gespreksleider gevolgd en is hij op basis daarvan inmiddels door de Nederlandse Orde van Advocaten gecertificeerd. Hij volgt de socratische methode voor gespreksvoeringen.

Naast zijn rechtenstudie volgde hij Mr. Marco Swart enkele vakken filosofie, zoals argumentatieleer en ethiek. Daarnaast is hij opgeleid als coach en is hij als zodanig gecertificeerd als NLP-Master Practitioner en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), het Internationaal Coaches Register (ICR) en het Alternative Dispute Register (ADR). Mr. Marco Swart heeft een uiteenlopende algemene rechtspraktijk.

Als gespreksleider intervisie begeleidt mr. Marco Swart meerdere intervisiegroepen, zowel op locatie als on line. Dat doet hij ook voor advocatenkantoren en voor management teams. Deelnemers waarderen zijn intervisie-bijeenkomsten gemiddeld met een cijfer van 8 en hoger.

Locatie: online via Zoom 
Prijs: € 110,- excl. BTW
Voorbereiding: Na inschrijving ontvang je de link voor de online bijeenkomst en meer informatie, met reminders
Sessie: 2 uur per online bijeenkomst

PO punten: 1 punt per uur, totaal dus 2 punten per bijeenkomst
Rechtsgebied: Algemene praktijk, Alle rechtsgebieden

Maximaal 8 deelnemers per bijeenkomst

Let op! In 2023 dien je in totaal minimaal 8 uren aan intervisie te volgen. Elke online bijeenkomst die je bij ons bijwoont duurt 2 uren. Schrijf je dus meteen voor 4 afzonderlijke bijeenkomsten naar jouw keuze in om dit jaar op tijd alle 4 opleidingspunten voor intervisie te behalen.

Tickets

Voor Online Intervisie volgens Socrates

Intervisie begeleider

Marco Swart
Swart Legal

Andere intervisies

€80,00
Online Intervisie Huurrecht en vastgoedrecht (15.00-17.00) Mar 26 Online intervisie Boek intervisie
€89,00
Online intervisie burgerlijk recht na kantoortijd Dec 28 Online intervisie Boek intervisie
€105,00
Intervisie Ondernemingsrecht online Dec 15 Online intervisie Boek intervisie
Top